Shauni De Mul

Over mezelf

Ik beschrijf mezelf graag als een enthousiaste bezige bij met een hart voor mensen. Mijn interesse in mensen en de dynamieken tussen hen wortelt dan ook in mijn eigen ervaring. De moeizame scheiding van mijn ouders zorgde al snel voor het ambitieuze plan om zelf in de sociale sector aan de slag te gaan. Meer nog, ik wilde me ook specialiseren in thema’s als scheiding en alles wat hiermee gepaard kan gaan. Zo werkte ik bijvoorbeeld al mee aan verscheidene artikels, studiedagen en projecten in samenwerking met bijvoorbeeld Claire Wiewauters en het kinderrechtencommissariaat.

In 2013 startte ik dan ook aan de bacheloropleiding Sociaal Werk om drie jaar later af te studeren als maatschappelijk assistent. Mijn eindejaarstage deed ik in een de neutrale bezoekruimte van CAW Antwerpen. Hier is het mogelijk contact te herstellen tussen kinderen en belangrijke derden na contactbreuk, vaak als gevolg van scheiding. Ik zette mijn eigen ervaringen op een gepaste manier in tijdens de hulpverleningstrajecten, van mens tot mens. Nadien bleef ik er ook nog een tijdje vrijwilliger.

Om me verder te specialiseren in de dynamische gezins- en familiale processen, vatte ik vervolgens de bacheloropleiding Gezinswetenschappen aan die ik afrondde in 2019. Als kers op de taart volgde ik ook nog een postgraduaat Familiale Bemiddeling in 2021 en verkreeg ik mijn erkenning van de Federale Bemiddelingscommissie in datzelfde jaar.

Naast bemiddelaar ben ik ook hulpverlener bij JAC Halle-Vilvoorde (jongerenwerking CAW) sinds juni 2018 en begeleid ik jongeren tussen 12 en 25 jaar met allerlei hulpvragen. Ik zet deze ervaring graag in tijdens de bemiddelingen om zo ook kinderen binnen een gezin of andere familiale context een waardevolle stem te kunnen bieden. Ik ben ervan overtuigd dat tijdens een bemiddelingsproces zowel individuele groei als gezinsaspecten aan bod zullen komen. Mijn streefdoel is om elk gezinslid een gelijkwaardige plaats te bieden tijdens de bemiddelingssessies, rechtstreeks of onrechtstreeks.

Opleidingen

Projecten: tool voor professionals – ondersteuning bij scheiding en gezinstransities – HIG, artikels bij sociaal.net, artikels bij De Standaard, KANS (Kinderen Adviseren Na Scheiding), studiedag sociaal werk en beroepsgeheim, …